Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 η τελευταία από τις συναντήσεις με τον γενικό τίτλο "Χριστιανική Παράδοση και Νεοελληνικός Πολιτισμός", στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων με θέμα "Συζητήσεις με δημιουργούς".

Εκλεκτός προσκεκλημένος αυτήν την φορά ήταν ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου, με τον οποίο συνομίλησε ο π. Ευάγγελος Γκανάς. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο ζωγράφος μίλησε για το πώς ξεκίνησε την ζωγραφική και για τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τέχνη του.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε τις επιρροές που δέχθηκε από τον Χριστιανισμό και τον Νεοελληνικό πολιτισμό για την διαμόρφωση του έργου του, ενώ αναφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό και στις σύγχρονες εικαστικές τέχνες, στο έργο των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και στην σχέση τους με την Δύση.

Παράλληλα, προβλήθηκαν 2 βιντεοπροβολές που είχε ετοιμάσει ο ίδιος, με έργα του και σημαντικά έργα της Νεοελληνικής ζωγραφικής.


Με αυτήν την συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος "Συζητήσεων με δημιουργούς" για αυτό το έτος, με την προοπτική έναρξης ενός καινούργιου κύκλου συναντήσεων από την νέα χρονιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου